Formkake med sitron

Formkake med sitron © Daniel og Manuela Kjeilen

Slik gjør du:

1
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
2
Legg bakepapir i en brødform eller smør den med matfett og dryss litt mel i den. Sett den til side så lenge.
3
Hell sukker, smør, kremost og revet sitronskall i en mikserbolle og miks det fluffy i noen minutter.
4
Tilsett så ett egg om gangen, deretter sitronsaft. Tilsett så mel, natron og salt og bland det godt sammen.
5
Hell røren i en brødform og stek kaken i den forvarmede ovnen i 55–65 minutter. Legg eventuelt et bakepapir over formen de siste 20 minuttene slik at kaken ikke blir for mørk på toppen. Avkjøl kaken i ca. 20 minutter før du tar den ut av formen.

Sitronglasur

1
Bland ingrediensene godt sammen. Tilsett mer sitronsaft hvis glasuren blir for tykk, mer melis hvis den blir for flytende. Bre glasuren utover kaken. Del kaken i passelige biter og nyt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere