Fransk cassoulet med lam og bønner

Server gjerne en blandet salat med vinaigrettedressing til. © Ulrika Pousette/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Rens og skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skjær pølsene i skiver. Skrell og skjær løken i tynne båter. Skrell og skjær hvitløken i tynne skiver. Finhakk ca. 2 ss frisk salvie.
2
Stek kjøtt, pølse og løk i rapsolje i en gryte under omrøring til det har fått fin farge. Krydre med salvie, og smak til med salt og pepper.
3
Hell over tomater, 2 dl vann og rødvinseddik. Ha i sukker. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 min.
4
Skyll bønnene godt i kaldt vann i et dørslag. Ha dem i gryten, kok opp og kok i ytterligere 5 min.
5
Stek resten av salviebladene i ½ ss olje. Strø salvien over gryten rett før servering, og server med godt brød og eventuelt salat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere