Fransk løksuppe med brietoast

En klassiker på en-to-tre! © Ulrika Pousette/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Rens og skjær purren i strimler, spar litt av det grønne til pynt. Skrell og skjær løken i strimler, skrell og finhakk hvitløken. Stek purre, løk og hvitløk i smør i en gryte.
2
Hell over 12 dl vann. Ha i buljongterninger, og smak til med sukker, salt og pepper. La suppen koke under lokk i ca. 10 min. Sett ovnen på 250 °C.
3
Skjær osten i skiver. Skjær 8 store skiver av loffen. Rist brødskivene i en brødrister. Legg en skive brød i bunnen av 4 store ildfaste suppetallerkener eller skåler.
4
Fordel suppen i tallerkene. Legg de siste 4 brødskivene over suppen og fordel osten over. Gratiner suppen midt i ovnen i ca. 10 min. til osten har smeltet og fått litt farge.

Dessert:

1
Skjær pærene i to og fjern kjernehusene. Grovhakk nøttene og legg dem i fordypningen etter kjernehusene og legg 1 ss smør over hver haug med nøtter.
2
Strø deretter 1 ts sukker over hver pærehalvdel. Sett pærene i en ildfast form. Bak dem nederst i ovnen i ca. 10 min. Server pærene som dessert etter suppen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere