Franske makroner med jordbærkrem

Franske makroner med jordbærkrem © Bobedre.dk

Slik lager du makroner

1
Sett ovnen på 140°.
2
Legg mandelmel i en stor skål, sikt oppi melis (og evt. kakaopulver/konditorfarge), og bland godt sammen.
3
Pisk eggehvitene stive, men ikke slik at de skiller seg.
4
Vend eggehvitene inn i melblandingen, og slå luften ut av massen ved å vende med harde bevegelser med en deigskrape.
5
Legg makronmassen i en sprøytepose (ikke alt for stort hull), og sprøyt deretter små makroner ut på en stekeplate kledd med bakepapir.
6
Ha god avstand mellom makronene. La makronene tørke i ca. 20 min., og stek dem i ca. 10-12 min., alt etter størrelse.
7
Avkjøl makronene på en rist.

Jordbærkrem

1
Varm jordbærpuré og glukosesirup til kokepunktet i en liten kasserolle.
2
Finhakk sjokoladen, og legg den i en skål.
3
Hell først langsomt litt av den varme jordbærblandingen ned i midten av skålen med sjokoladen.
4
Rør med små, runde bevegelser, med en deigskrape, i midten av massen, til du får en elastisk og glansfull kjerne.
5
Tilsett resten av jordbærblandingen. Når massen er ca. 40°, tilsett smør i terninger.
6
Hell massen i en sprøytepose, og la den sette seg i min. 3 timer, før den kan sprøytes på makronene. Sprøyt litt krem på en halvdel og fest på den andre halvdelen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere