Friske fiskeboller i safransaus

Fiskeboller med kapers og safransaus © Arve Serigstad

Friske fiskeboller:

1
Ha alle råvarene i kjøleskapet til rett før du starter. Fisken kan ikke ha vært frosset. Skjær filetene i strimler og kjør dem i foodprosessor sammen med litt salt (ca. 1 strøken ts) til du får den konsistensen du ønsker.
2
Ha i egg, krydder og sitronsaft, bland melk og fløte og spe sakte mens du lar foodprosessoren gå. Stopp når du har fått en farse som holder godt sammen. Set den gjerne kaldt mens du forbereder resten av måltidet.
3
Form fiskeboller i hånden og ved hjelp av en skje. Det blir enklere med litt kaldt vann i hånden og på skjeen. Bollene legges forsiktig i småkokende kraft eller buljong. Noen velger også i vann tilsatt litt salt.

Friterte kapers:

1
Tørk kapersene godt.
2
Ha dem i en liten kjele sammen med solsikkeolje (bare nok til at det dekker, og litt til. Friter de små salte herlighetene til de er blitt litt mørkere i fargen, og tørk av dem på et kjøkkenhåndkle.

Safransaus:

1
Lag jevning ved å smelte smøret, tilsette melet og røre dette godt inn. Spe med melk og fløte mens du rører godt og ha i krydderet.

Syltede agurkbånd:

1
Lag en 1-2-3 blanding av eddik (1 del), sukker (2 deler) og vann (3 deler). Rør godt for å løse opp sukkeret. Skjær tynne bånd ved hjelp av ostehøvel, aspargesskreller eller mandolin, ha dem i laken og sett kaldt til du skal anrette.

Kommentar

Bli den første til å kommentere