Fudge med kaffe og hasselnøtter

Fudge med kaffe og hasselnøtter © Wolfgang Kleinschmidt/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Stek nøttene i en tørr stekepanne til skallet begynner å bli svart og sprekke. Gni bort skallene med et rent kjøkkenhåndkle.
2
Legg bakepapir i bunnen av en ildfast form eller langpanne, ca. 20 x 30 cm.
3
Ha sukker, fløte, sirup, honning, smør og pulverkaffe i en kasserolle og smelt ved svak varme.
4
Pensle innsiden av kasserollen med kaldt vann slik at sukkerkrystallene forsvinner.
5
Rør alt godt sammen og skru opp varmen. La det koke til det når 113 °C – bruk et sukkertermometer.
6
Sett kasserollen i et kaldt vannbad og la massen svalne til 50 °C. Rør ca. 2–3 ganger under avkjølingen, slik at fudgen ikke setter seg fast i bunnen.
7
Ta kasserollen opp av vannbadet og visp med en miksmaster i 5–10 min. til massen blir matt.
8
Ha i hasselnøttene og hell massen over i formen. Stryk overflaten glatt med en slikkepott. La fudgen avkjøles i kjøleskapet. Skjær opp i biter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere