Fylt aubergine med lammekjøttdeig og hvitløksbrød

Fylt aubergine med lammekjøttdeig og hvitløksbrød © Ulrika Pousette
Påske

Fylt aubergine med lammekjøttdeig og hvitløksbrød

1
Sett ovnen på 275°.
2
Del auberginene på langs. Legg de halve auberginene med snittflaten opp, i en ildfast form.
3
Pensle dem med ½ dl pesto. Tilbered midt i ovnen, ca. 20 min. Hakk løk og hvitløk fint.
4
Stek hakket kjøtt, løk og hvitløk i pannen. Krydre med 1 ts salt og ferskkvernet pepper.
5
Hell over 1 dl vann, og rør inn 1 dl pesto, og la det småkoke.
6
Ta auberginene ut av ovnen, og skrap ut fruktkjøttet. Hakk det grovt, og bland det med det hakkede lammekjøttet.
7
Legg blandingen tilbake i de halve auberginene.
8
Skjær tomatene i mindre biter, og legg dem oppå auberginene. Tilbered ytterligere, ca. 10 min., i ovnen.
9
Brød: Skjær brødet i skiver. Grill brødskivene på en varm grillpanne, ca. 1 min. på hver side.
10
Skrell og del hvitløksfeddene i to, og gni det grillede brødet med hvitløk.
11
Servér de fylte auberginene med brød og salat.

Oppskrifter med aubergine

Kommentar

Bli den første til å kommentere