Fylte blåbærhorn

Fylte blåbærhorn © Wolfgang Kleinschmidt

Slik gjør du:

1
Varm opp melk og smør til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst.
2
Bland melet med bakepulver og salt, og ha det i bakebollen. Ha i sirup og egg. Arbeid deigen godt sammen i ca. 15 minutter for hånd eller ca. 10 minutter i kjøkkenmaskin.
3
Del deigen i to biter. Kjevle ut hver bit til et rektangel på ca. 20x40 cm. Del rektanglene på lengden, og skjær dem deretter i trekanter.

Fyll

1
Skjær mandelmassen i mindre biter. Bland mandelmasse, smør og vaniljesukker godt sammen.
2
Sprut mandelfyll på den brede delen av trekanten. Trykk ned noen frosne blåbær på hver bit.
3
Rull sammen deigbiten fra den brede enden og inn mot spissen, pass på at spissen havnet nederst, slik at den ikke stikker ut når hornene stekes.
4
Legg hornene over på en stekeplate dekket med bakepapir, og la dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 °C.
5
Pensle hornene med vispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 8 minutter. La hornene avkjøles på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere