Gammeldagse fastelavnsboller

Gammeldagse fastelavnsboller © Madetmere.dk
Barn

Deig

1
Rør ut gjær i melk og sukker. Tilsett egg, salt og kardemomme.
2
Rør det godt sammen.
3
Tilsett melet litt om gangen, og elt det godt i en foodprosessor eller med håndmikser, ca. 5-7 min. Deigen skal være fast og slippe kanten.
4
Tilsett kaldt smør i terninger, og elt til deigen er glatt og lett skinnende.
5
La deigen heve i romtemperatur i 1 time.

Kremfyll

1
Pisk eggeplommer, sukker, vanilje og maizena sammen.
2
Kok opp melk og fløte, og hell det i en tynn stråle oppi eggemassen.
3
Returner eggemassen til gryten, og kok opp under omrøring på mellom varme.
4
Pisk til kremen tykner.
5
Legg kremen i en skål, og ta på plastfolie helt inntil overflaten.
6
Legg den avkjølte kremen i en sprøytepose.

Fyll og topping

1
Sett ovnen på 200°.
2
Del deigen i 2, og kjevle den forholdsvis tynt ut. Skjær firkanter i deigen på ca. 10x10 cm.
3
Sett topper af krem på midten av firkantene.
4
Legg på ca. 3 Amarenakirsebær, uten for mye væske, og en tynn skive marsipan på hver.
5
Brett hjørnene sammen på midten for å lukke firkanten. "Lim" sammen eventuelle revner.
6
Sett bollene på en stekeplate med bretten på undersiden. Etterhev i 30 minutter, og pensle med sammenpisket egg.
7
Stek bollene til de er lett gylne, ca. 16-17 min.
8
Glasur: Rør sammen melis og litt vann til en tyktflytende glasur. Legg en skje glasur på hver fastelavnsbolle, dryss over frysetørket bringebær - eller kirsebærstøv, og la det stivne.

Kommentar

Bli den første til å kommentere