Glutenfri havrerundstykker med tyttebær

Glutenfri havrerundstykker ©

Glutenfri havrerundstykker

Husk at deigen skal heve 2 x 30 min.
1
Varm melken til den er lunken.
2
Smuldre gjæren i en skål. Tilsett litt av melken, og rør til gjæren er oppløst.
3
Tilsett resten av melken, olje og fiberhusk. La blandingen heve, 10 min.
4
Tilsett kvark, krydder, salt, tyttebærmarmelade, 4 dl havregryn, rosiner og glutenfri melblanding. Tilsett melblandingen litt av gangen.
5
Elt deigen godt sammen, ca. 10 min. Deigen vil være klissete. La den heve tildekket, ca. 30 min.
6
Sett ovnen på 225°
7
Form rundstykkene ved hjelp av to skjeer. Plasser rundstykkene på et stekebrett med bakepapir.
8
La rundstykkene heve tildekket, 30 min.
9
Pensle rundstykkene med et vispet egg og dryss over litt av de resterende havregrynene.
10
Stek rundstykkene i ovnen i 10-12 min.
11
La dem kjøles ned på en rist under et kjøkkenhåndkle.