Glutenfri ostekake

Ostekake med bjørnebær © Malte Danielsson

Slik gjør du:

1
Kjør nøttene til en grov masse i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Smelt smøret og ha i de malte nøttene. Bland godt. Trykk ut bunnen jevnt i en springform, ca. 25 cm i diameter.
2
Miks cottage cheese til den blir glatt. Visp eggene luftige i en bake­bolle. Stivpisk fløten sammen med sukrin i en annen bolle.
3
Løs opp gelatinplaten i kokende vann og la det avkjøles. Riv sitronskallet fint og press ut saften.
4
Bland cottage cheese, vispet egg, krem, gelatin, vann, sitronskall og -saft godt sammen i bakebollen. Fordel fyllet over nøttebunnen og la kaken stå i kjøleskapet i minst 1 time.
5
Topp ostekaken med friske bjørnebær, sitronskiver og finrevet sitronskall før servering.

Kommentar

Bli den første til å kommentere