Glutenfri sjokoladefondant med karamellfyll

Glutenfri sjokoladefondant med karamellfyll ©

Slik lager du karamellfyll

1
Varm fløte og smør i en gryte, og skru av varmen, når smøret er smeltet.
2
Smelt sukker med glukose og vann så det blir til en mørk gyllenbrun farge.
3
Hell sukker over fløteblandingen i tre omganger. Vær forsiktig, blandingen er veldig varm.
4
Hell karamellmassen i en smurt avlang form, omkring 1 liter, kledd med bakepapir. Avkjøl i kjøleskapet.

Slik lager du fondant

1
Sett ovnen på 200°.
2
Smelt sjokoladen med smør på svak varme.
3
Pisk egg og sukker sammen og tilsett sjokolade og smør.
4
Bland maizena og kakao sammen, og sikt det i sjokoladeblandingen.
5
Rør sammen til en glatt deig. Skjær karamellen i små stykker.
6
Fordel deigen i godt smurte ildfaste porsjonsformer.
7
Stikk en bit hjemmelaget karamell ned i midten av hver form, og dryss over saltflak.
8
Stek kakene i ca 10 min. Hold øye med ovnen, tiden kan variere.
9
La fondantene avkjøle i 2-3 min., før de tas ut av formene og serveres.

Glutenfrie oppskrifter