Gnocci med spinat og ricotta

Smak av middelhavet! © Bulls Press

Slik gjør du:

1
Blansjer spinaten i kokende vann i en stor sautépanne i ca. 1 min. La den renne av, skyll den i kaldt vann og la den renne godt av igjen. Kryst ut all væsken og hakk den grovt.
2
Smelt smøret i en stekepanne og tilsett løken. Stek den myk ved lav varme uten at den tar farge, ca. 10 min. Rør inn spinaten.
3
Ha løk- og spinatblandingen over i en bolle, tilsett mel og ricotta og bland det godt sammen. Krydre med havsalt og svart pepper. Rør inn eggeplommer, parmesan og en klype revet muskatnøtt.
4
Form gnocchi-massen til 16 ovale boller ved hjelp av to dessertskjeer, og plasser dem på et lett melet brett. La gnocchiene stå kjølig i minst 1 time.
5
Kok opp lettsaltet vann i en stor sautépanne, og tilsett gnocchien. Avhengig av størrelsen på pannen din, må du kanskje koke dem i omganger.
6
La dem koke i ca. 3 min. eller til de kommer opp til overflaten. Ta dem opp med en hullsleiv, og fordel dem i 4 dype, varme tallerkener.
7
Server med parmesanflak og noen generøse dråper olivenolje.

Kommentar

Bli den første til å kommentere