Gratinert hummer

Oppgrader hummeren med aromasopp, dill og en skvett sherry. © Per Ranung/Allt om Mat

Slik gjør du:

1
Del hummeren ved å stikke en skarp kniv bak hodet og følge ryggsiden ned gjennom halen. Vend hummeren og skjær gjennom hodet.
2
Fjern paven (magesekken) som ligger foran i hodet. Fjern tarmen.
3
Knekk klørne med en skalldyr- eller nøtteknekker. Plukk ut kjøttet av kropp og klør. Skjær kjøttet i biter.
4
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og skjær soppen i biter. Stek løk og sopp i 2-3 min. i smør ved middels varme. Rør inn sherryen.
5
Vend hummerkjøtt og dill i sopprøren. Sikt maisstivelse over. Rør inn fløte og kok opp. Krydre med salt og kajennepepper.
6
Fordel hummerfyllet i de to halve skallene. Dryss parmesan over. Gratiner øverst i ovnen i ca. 5 min. ved 250 0C. Server med forvellede haricots verts, brynt løk og sitronolje.
7
Fyll halve hummere med et smaksrikt, kremete fyll og gratiner med revet parmesan. Herlig velsmakende, spesielt med et glass champagne eller musserende til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere