Gratinert laks med eple- og fennikelsalat

En rask lakserett som er både saftig og sprø med kremost og nøtter. © Per Ranung/Allt om mat

Laks med eple og fennikel:

1
Sett ovnen på 200 °C. Skjær et snitt i laksestykkene og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir eller i en smurt, ildfast form. Krydre med salt og pepper.
2
Hakk valnøttkjernene og rør dem sammen med halvparten av kremosten. Legg ca. 2 ss i snittet på hver laksebit. Strø over resten av de hakkede valnøttene. Stek laksen midt i ovnen i ca. 12–15 min.
3
Fjern kjernehus og frø på eplet, og skjær av de tynne, grønne bladene på fennikelen og gjem på dem.
4
Skjær eplet og fennikelen i tynne skiver, gjerne med ostehøvel. Bland fennikel og eple med eddik og 1 ss olje, og smak til med salt og pepper.
5
Strø eventuelt over hakkede fennikelblader. Server laksefiletene med fennikelsalat og kokt ris eller couscous.

Kommentar

Bli den første til å kommentere