Gratinert penne med ost og røkt skinke

Gratinert penne med ost og røkt skinke © Charlie Drevstam

Penne, skinke og ost

1
Sett ovnen på 225°
2
Rens purren, og skrell løken. Skjær opp løk og purre, og stek i olje, 3 min.
3
Kok pasta etter anvisning på pakken, men ta gryten av komfyren 1 min. tidligere, og hell pastaen i en salatslynge.
4
Skjær skinke i terninger, og bland med pasta, løk og purre.
5
Smør en form, ca. 20 x 30 cm, med litt olje. Fyll formen med pastablandingen.
6
Rør fløte, melk, egg timian, salt og pepper sammen, og bland det inn i pastaen.
7
Hakk persille, og dryss halvparten over pastaen. Topp med litt revet ost.
8
Stek det i ovnen, 30 min.
9
Dryss resten av persillen over, og servér den straks, gjerne med en grønn salat til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere