Gratinert ytrefilet av lam

Gratinert ytrefilet av lam © Ove Lindfors

Slik gjør du det:

1
Hakk mandler, hvitløk, dill og olivenolje med en stavmikser. Bland i smulet geitost, og smak til med salt og pepper.
2
Sett ovnen på 225 °C. Brun kjøttet på alle sider i en stekepanne. Salte og pepre.
3
Legg det i en liten langpanne med bakepapir i bunnen. Stikk et steketermometer i kjøttets tykkeste del.
4
Smør pestoen over kjøttet. Stek fileten midt i ovnen til termometeret viser 57 °C for rosa kjøtt.
5
Ta ut kjøttet og la det hvile under aluminiumsfolie i 5–10 min. Skjær eventuelt kjøttet i skiver før servering. En klassisk rødvinssaus, gratinerte poteter eller ovnsstekte potetbåter passer godt til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere