Gresk gratinert svinegryte med paprika

Gjenskap Hellas-ferien på ditt eget kjøkken! © Ulrika Pousette/Allt om Mat
30 min.

Gresk svinegryte:

1
Skjær kjøttet av ribbena og skjær det i mindre biter. Ha kjøtt og ben i en kasserolle og ha på nok vann til at det akkurat dekker. Tilsett 1 ts salt og la kjøttet koke under lokk til det kjennes mørt, 15-20 min.
2
Sett ovnen på 275 °C.
3
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 min. La dem renne av.
4
Kjern ut og skjær paprikaene i store biter. Skrell og finhakk løk. Stek paprika og løk i 1 ss olje ved middels varme i ca. 5 min.
5
Tilsett tomatpuré og kanel og rør om. Tilsett 3 dl vann og krydre med 1 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. La det putre i ca. 5 min. Finhakk halvparten av oreganoen og rør den inn, spar resten til pynt.
6
La kjøttet renne av og legg det lagvis med potet og paprikarøren i 4 ildfaste porsjonsformer eller i én stor form.
7
Riv osten grovt og fordel den over. Gratiner midt i ovnen i 8-10 min. Pynt med oregano og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere