Gresk gryterett med oksekjøtt

Gresk gryterett med oksekjøtt © Ulrika Pousette
Gjester

Gresk gryterett med oksekjøtt

1
Tørk av kjøttet, og skjær det i terninger på 3 x 3 cm. Skrell og hakk løk og hvitløk.
2
Brun kjøttet i flere omganger i 2 ss olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
3
Legg kjøttet over i en gryte etterhvert som det er stekt. Stek løk og hvitløk i 2 ss olje, og legg det i gryten.
4
Tilsett tomater, vann, vin og buljongterninger.
5
Skrell gulrøttene, og skjær dem i små terninger. Rens stangsellerien, og skjær den i fine terninger. Stek gulrøtter og stangselleri i ½ dl olje i pannen.
6
Legg halvparten over i gryten. La det småputre under lokk, til kjøttet er mørt, 1 ½–2 timer.
7
Ha de resterende stekte grønnsakene og risoni i gryten, og kok uten lokk, ca. 15 min.
8
Rør av og til, så risonien ikke henger fast i bunnen. Rør inn rosmarin i gryten, og servér med brød til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere