Gresk lammespyd

Server lammespydene med pitabrød, tomat, løk og tzatziki. © Per Ranung/Allt om Mat

Slik lager du lammespyd:

1
Rens lammekjøttet for hinner og sener. Skjær det i ca. 1 1/2 cm store biter.
2
Bland 3 ss olje, presset hvitløk, sitronskall, sitronsaft, 1 ts salt og 1 ts pepper sammen. Vend kjøttbitene i halvparten av marinaden og la dem marinere i kjøleskapet i ca. 2 timer, eller 30 min. i romtemperatur.
3
Tre kjøttet på spyd, ikke for tett. Stek spydene i en grillpanne eller bruk grillen. Bruk høy varme og snu de rundt underveis. Stek i ca. 9 min.
4
Ringle resten av marinaden over, skru av vamen og la spydene hvile i ettervarmen i ca. 3 min.
5
Varm pitabrødene. Skiv tomatene. Skrell og finstrimle løken.
6
Server lammespydene med pitabrød, tomat, løk og tzatziki.

Kommentar

Bli den første til å kommentere