Gresk salat med langstekt lam i pitabrød

© Bauer Media/Bulls Press
Helg

Lammebog:

Bruk utbenet lammebog rullet sammen med hyssing.
1
Sett ovnen på 200 °C. Legg lammekjøttet i en liten langpanne og krydre godt med salt og pepper.
2
Del tomatene i to og fjern innmaten. Legg dem med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir og krydre med salt og pepper. Stek lam og tomater samtidig i ovnen.
3
Stek tomatene til de begynner å bli brune og rynkete, ca. 15 min. Ta dem ut av ovnen og legg til side på kjøkkenpapir.
4
Stek lammet i 30 min., ta det ut av ovnen og pakk inn hele langpannen tett med aluminiumsfolie.
5
Senk varmen til 150 °C. Sett lammet inn i ovnen igjen og stek i ytterligere 2 timer. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile på et lunt sted i 30 min.

Salat:

1
Del grønnsakene i skiver. Smuldre fetaosten. Bland dem sammen.
2
Bland sammen olivenolje og rødvinseddik.
3
Varm opp pitabrødene. Server med salat, kjøtt og dressing.

Kommentar

Bli den første til å kommentere