Gresskarrisotto med salvie

Gresskarrisotto © Thomas Alcayaga

Gresskarrisotto med salvie

1
Sett ovnen på 225°. Skrell gresskaret, og skjær i terninger, ca. 1x1cm. Ha halvparten på en stekeplate, drypp over 2 ss olje. Krydre med salt og pepper, og vend med salvieblader. Bak dem møre, ca. 20 min.
2
Stek imens resten av gresskaret i en stekepanne med høye kanter, sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk i 2 ss olje. Tilsett finhakket salvie og timian. Stek til løken er blank. Ha risen i, og varm ca. 2-3 min.
3
Tilsett vin, og la den koke helt inn. Hell hønsefonden i litt og litt. Fortsett til risen er al dente, og det er litt væske igjen, 16-18 min. avhengig av risen.
4
Skru av varmen, og rør smør og parmesan i. La trekke 2-3 min. Smak til med nykvernet pepper og eventuelt litt salt.
5
Ha risottoen i dype tallerkener. Topp med bakt gresskar og sprø salvie. Drypp litt ekstra olivenolje og parmesan over.
6
Server med en gang.

Kommentar

Bli den første til å kommentere