Grillede kyllinglår med salsa

Kyllingen smaker kjempegodt både varm og kald. © Fru Timian

Brasiliansk tomat og paprikasalsa:

1
Start med salsaen. Bland sammen hvitvinseddik, olivenolje, salt og pepper i en bolle.
2
Skjær tomatene i små terninger. Del paprikaene i to og fjern kjernehusene og de hvite rennene inni paprikaene før du deler dem også i terninger. Chilien finhakker du. Du bestemmer selv om du vil ha med chilifrøene eller ikke ut fra hvor sterk mat du liker.
3
Rør alt dette inn sammen med oljen og eddiken og la det stå mens du gjør klart resten.
4
Hvis det er bein i kyllinglårene, beiner du ut dem først. Skjær et snitt i kjøttet ved det synlige beinfestet på låret og la kniven følge beinet nedover. Bruk fingrene til å løsne kjøttet fra beinet. Der de to beinene møtes, skjærer du kniven forsiktig under beinene for å løsne dem opp før du fortsetter opp det andre beinet.
5
Krydre lårene med salt og pepper.

Kyllinglårene:

1
Smelt smøret og sett det til side. Knus laurbærbladene i småbiter og riv hvitløkfeddene på den fine siden av rivjernet og rør dette inn med smøret.
2
Pensle kyllinglårene med smørblandingen før du legger kyllingen, med skinnsiden ned, på en god og varm grill. Grill i 6–7 minutter. Vend stykket, pensle den siden du allerede har grillet med smøret og grill i nye 6–7 minutter.
3
Hvor mye lenger du nå skal grille kyllingen avhenger av hvor store lårene er. Er lårene små, er kyllingkjøttet sannsynligvis gjennomstekt. Er lårene store, trengs det muligens noen flere minutter. Pensle lårene mellom hver snuing og når de er ferdig grillet.
4
Legg dem over på et serveringsfat og server. Kyllingen smaker kjempegodt både varm og kald.

Kommentar

Bli den første til å kommentere