Grillet kylling- og ferskensalat med valnøtter og fetaost

Grillet kylling- og ferskensalat © Fedon Lindberg

Slik gjør du det

1
Forvarm ovnen til 175 °C.
2
Fordel valnøtter i en ildfast form og stek til de er gylne under skinnet, ca. 10 min. Avkjøl og grovhakk nøttene. Du kan også bruke valnøtter rå.
3
Fordel salatblader på fire tallerkner. Rør sammen olivenolje, valnøttolje og eddik i en liten bolle. Sett til side.
4
Strø salt og pepper over kyllingen. Legg filetene på en lett smurt barbecuegrill over et jevnt lag middels varme grillkull, eller på middels varme i gassgrill.
5
Grill kyllingfiletene, og snu dem av og til, inntil kjøttet ikke lenger er rosa i midten på det tykkeste laget, ca. 15 min. totalt.
6
Legg filetene på en fjøl og fjern skinnet om ønskelig. Skjær kyllingfileten på tvers av fiberretningen, i ca. 1,5 cm tykke skiver, og fordel skivene over salatbladene.
7
Legg ferskenskiver rundt kyllingskivene. Strø fetaost og valnøtter over det hele.
8
Bland dressing og hell over salaten. Tilsett salt og pepper etter smak.

Kommentar

Bli den første til å kommentere