Grillet kyllingfajita

Fajita er en helgefavoritt som smaker aller best tilberedt over flammer. © Ulrika Pousette/Allt om mat
Helg

Marinert kylling:

Opprinnelig lages fajitaen med den meksikanske osten queso fresco, her hjemme fungerer fetaost utmerket som substitutt.
1
Finhakk koriander, 1 jalapeño og skrelt hvitløk. Bland dette med 1 ts salt og rapsolje.
2
Skjær kyllingen i ca. 2 x 2 cm store biter og bland bitene i marinaden. La det stå i ca. 20 min. Tenn grillen. Bløtlegg trespyd hvis du skal grille med det.
3
Kjern ut og skjær paprikaene i biter. Træ kylling og paprika vekselvis på spyd. Grill spydene på alle sider i ca. 15 min. til kyllingen er gjennomstekt.

Guacamole:

1
Del, kjern ut og mos avokadoen med limesaft, rømme og salt med en stavmikser.

Grillet salsa:

1
Skrell og skjær rødløken i båter. Salt alle grønnsakene og pensle dem med olje.
2
Grill løk, tomater, jalapeño og maiskolbe til grønnsakene har fått fine grillstriper.
3
Bland tomater, løk og finhakket jalapeño med eddik og salt. Skjær maiskornene av kolben og vend dem inn i salsaen.
4
Varm tortilla-lefsene, enten raskt på grillen, i grillpanne eller i ovnen.
5
Server kyllingspydene med varme tortillalefser, guacamole, grillet salsa, salat, frisk koriander og smuldret fetaost.

Kommentar

Bli den første til å kommentere