Grillet lammekarré med couscous

Lammekarré på grillen er himmelsk godt! © Charlie Drevstam/Allt om mat

Couscoussalat:

1
Rist mandlene i en tørr, varm stekepanne til de har fått fin farge. La dem kjølne.
2
Bland sammen juice og olivenolje med couscous, rosiner, kanel og smak til med salt. La alt svelle i ca. 30 min.
3
Krydre med pepper og ha i hakket persille.
4
La stå i kjøleskap frem til servering. Dryss til slutt mandlene over salaten.

Mynteglasert lammekarré:

Bruk 4 lammekarréer á 500 g.
1
Varm opp myntegelé og chiliflak i en kasserolle til det får en nesten sirupslignende konsistens. Sett til side.
2
Rens lammekjøttet og skjær bort mesteparten av det ytre fettet med en skarp kniv. Krydre kjøttet med salt og pepper.
3
La grillkullet brenne ned til det er blitt hvitt med rød kjerne. Grillens temperatur bør være 200°C. Sørg for at en del av grillristen ikke er over åpen varme.
4
Grill lammekarréen med kjøttsiden ned i ca. 4 min. Snu og grill med fettsiden ned i ca. 4 min. til fettet begynner å dryppe ned og begynner å brenne.
5
Flytt lammekarréen til siden på grillen der hvor det ikke er varme under, og pensle dem rundt det hele med mynteglaseringen.
6
Steng lokket og la spjeldene være åpne både i bunnen og i lokket. La kjøttet ligge i ytterligere 10-12 min. til kjøttet har fått en kjernetemperatur på 54°C.
7
Legg kjøttet over på et fat og pensle det igjen med mynteglasering. Dekk med aluminiumsfolie og la kjøttet hvile i ca. 10 min. til kjernetemperaturen er ca. 60°C.
8
Skjær kjøttet i koteletter og pensle ytterligere en gang med glasering. Server sammen med couscoussalat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere