Grillet lammelår med valnøttsalat

Saftig lammelår fra grillen. © Bulls Press
Grill

Marinert lammestek på grillen:

Bruk lammestek uten bein. Jalapeño kan byttes ut med annen mild, syltet chili.
1
Knus hvitløken og finhakk urter og jalapeño.
2
Bland alle ingrediensene til marinaden, og hell over lammekjøttet.
3
Pass på at det blir godt dekket med marinade, og oppbevar i kjøleskapet over natten.
4
Ta lammekjøttet ut av kjøleskapet i god tid før grilling, slik at det får romtemperatur.
5
Legg kjøttet på grillen først med fettsiden ned, og dekk med aluminiumsfolie. Stek i 5-6 min.
6
Snu, og stek i 5-6 min. på den andre siden, også dekket med aluminiumsfolie. Pensle gjerne med resten av marinaden under grillingen.
7
Stek i ytterligere 15-20 min. på hver side på siden av grillen, gjerne i aluminiumsfolie.
8
La kjøttet hvile i 10 min. før oppskjæring. Husk at kjøttet skal være rosa inni!

Ostesalat med valnøtter og frukt:

1
Bland salat, tranebær, aprikoser og valnøttkjerner sammen i en salatbolle.
2
Bland olje og eddik til en dressing, og smak til med salt og pepper. Ha dressingen over salaten, og bland godt.
3
Skjær camembert i tynne skiver og legg over salaten. Server til lammesteken.

Kommentar

Bli den første til å kommentere