Grillet skrei med bønnesalat

Bruk en grillpanne om du ikke fyrer opp grillen utendørs. © Synøve Dreyer/Norsk sjømatråd
Grill

Slik gjør du:

1
Dryss fiskefiletene med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 min. før saltet skylles av. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir.
2
Varm grillen eller grillpannen og grill fisken med skinnsiden ned til skinnet er godt og sprøtt, ca. 5 min.
3
Snu fisken og grill den videre til den flaker lett. Du kan også ettersteke fisken i ovnen på 150 grader.

Slik lager du bønnesalaten:

1
Vend rosenkålen i litt olje og fordel dem utover et stekebrett. Grill i ovnen til de begynner å ta farge, ca. 5 min.
2
Skyll bønnene godt. Bland alle grønnsakene sammen. Skru av ovnen og la grønnsakene stå nederst i den lunkne ovnen slik at de blir litt varme.
3
Vend med olivenolje og sitronsaft før servering. Smak til med salt og pepper.
4
Fordel bønnesalaten på fire tallerkener og legg et stykke grillet skrei på hver. Drypp litt ekstra sitronsaft over og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere