Grønnkålgrateng

En mettende og tilfredsstillende middag uten kjøtt. © Wolfgang Kleinschmidt/ Allt om mat
Vegetar

Grønnkålgrateng:

1
Sett ovnen på 175°C.
2
Hakk grønnkålen i en kjøkkenmaskin, på puls eller støtvis for best resultat.
3
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løk, hvitløk og grønnkål i en stekepanne i ½ ss rapsolje.
4
Visp sammen egg, melk, muskat og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
5
Ha grønnkålsblandingen over i smurte porsjonsformer eller i en stor ildfast form. Hell over eggestanden og sett formene eller formen på et bakebrett.
6
Strø over osten, og stek de små formene i 20-30 min. til de er blitt stive i midten, og den store formen i 40-50 min. Server med en gang!

Kommentar

Bli den første til å kommentere