Grønnkålsuppe med grønnkålchips

Grønnkålchips kan også erstatte potetgullet under fredagskosen – prøv så får du se. Du kan bli avhengig! © Ulrika Davidsson

Slik gjør du:

1
Lag først grønnkålchipsen ved å sette ovnen på 200°.
2
Legg utover 2 never hakket grønnkål (resten brukes i suppen) på et stekebrett dekket med bakepapir. Drypp over oljen og bland godt. Strø over salt, og sett i ovnen i ca. 10 min. La kålen avkjøles på platen.
3
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Ha løk, hvitløk, resten av grønnkålen, vann og en buljongterning i en kasserolle. La koke opp, og småkok i ca. 10 min.
4
Miks suppen glatt med en stavmikser. Ha i soyafløte, og smak til med salt og pepper.
5
Fordel en porsjon i en suppeskål, og spar den andre porsjonen i en boks i kjøleskapet. Server suppen med grønnkålchipsen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere