Grønnsakshorn

Grønnsakshorn © Per Ranung og Anina Kern/AOM

Slik lager du grønne horn:

1
Miks sammen de grønne grønnsakene med 1 dl vann i en blender.
2
Smuldre og rør ut gjæren i en bakebolle i 2 dl fingervarmt vann (37 °C).
3
Ha i de miksede grønnsakene, chiafrø, olje, salt, anis, rugmel og nesten alt hvetemelet. Sett til side ca. 1/2 dl hvetemel til utbakingen. Bland alt godt til en smidig deig.
4
Kna deigen på et bakebord med mel i ca. 10 minutter. La deretter deigen heve på et lunt sted i en bakebolle dekket med et kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter.
5
Sett ovnen på 200 °C. Ha deigen over på bakebordet og kjevle den ut til et rektangel på cirka 30 x 40 cm, og skjær den i 15 like store deler.
6
Rull hver del sammen til et horn, og legg dem over på et stekebrett dekket med bakepapir.
7
Pensle med vann, dryss over frø, og la hornene etterheve dekket med et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca. 30 minutter.
8
Stek hornene i ovnen i ca. 18 minutter. La dem avkjøles på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere