Gryterett med kylling og chorizo

Gryterett med kylling og chorizo © Anders Schønnemann

Kyllinggryte

1
Rens kyllingen, og partér den i seks deler.
2
Tørk med kjøkkenpapir, og vend stykkene i melet.
3
Varm halvparten af oljen i en stor jerngryte, og brun kyllingstykkene.
4
Krydre med salt og pepper, og ta kyllingstykkene ut når de har blitt brunet.
5
Rens purren, og skjær i skiver. Skyll godt.
6
Skjær løken i tynne båter.
7
Hell resten av oljen i gryten, og varm opp.
8
Stek chorizo, purre og løk sammen med presset hvitløk i 2 min.
9
Tilsett kyllingstykkene, timian og sitronskall.
10
Hell over hvitvin, og la det fordampe.
11
Tilsett buljong og cherrytomater, og la kyllingen putre under lokk på svak varme i ca. 30 min.
12
Smak til sausen med salt og pepper, og dryss over krydderurter.
13
Servér gryteretten rykende varm med grovt brød og sprø salat til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere