Hamburgerbrød av briochedeig

Hamburgerbrød av briochedeig © Tore Fjeld

Slik gjør du det:

1
Ha hvetemel, sukker, gjær og salt i kjøkkenmaskinbollen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du 15 g rett opp i bollen.
2
Ha i 6 store egg, sett maskinen på den laveste hastigheten og elt deigen i 15–18 min.
3
Del opp smøret i terninger og ha i. Elt deigen videre i 5–6 min. til alle smørterningene er helt inkorporert i deigen. Deigen vil føles litt løs, men vil være veldig fin å jobbe med neste dag.
4
Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken i ca. 1 time før du setter bollen i kjøleskapet til neste dag.
5
Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i ca. 1 time før du starter å jobbe med den. Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv ut deigen.
6
Del den i 16 like store deler og rull dem ut til boller. Plasser dem på to bakepapirkledde stekebrett.
7
Klem dem litt flate før du dekker brettet med plastfolie og lar dem etterheve i ca. 1 1/2 time.
8
Sett stekeovnen på 200 °C.
9
Pisk sammen et egg og pensle brødene. Dryss over sesamfrø før du setter dem midt i stekeovnen. Stekes i ca. 12 min.
10
La dem avkjøles på en bakerist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere