Hamburgerbrød av urkorn

Hamburgerbrød av urkorn © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Bland mel og salt i bakebollen. Rør ut gjæren i lunken melk+vann. Rør ut honningen i det våte. Tilsett det våte i det tørre. Gjem smøret, da det røres inn til slutt.
2
Ha alle ingredienser (unntatt smøret) i kjøkkenmaskinen og elt på laveste hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i små biter og elt videre til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen (omkring 5 minutter). Tilsett mer mel eller vann dersom deigen din ikke har den ønskede konsistensen, slik at den lett lar seg trille ut til boller.
3
Dekk bakebollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og sett deigen på et lunt sted til den har hevet seg til dobbel størrelse (1 time). Vil du bryte ned mer fytinsyre i deigen for økt næringsopptak, så kan den heve over natten, men da reduserer du mengden gjær til 5g. Ha deigen på melet underlag, del den i 10 emner, trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i 30 minutter.
4
Pensle dem med lunkent vann og strø på sesamfrø. Velg sesamfrø med skall, så får du mer næring fra sesamfrøene, da vitaminer og mieraler bor i skallet. Stek hamburgerbrødene midt i ovenen ved ca 225 grader i 10-12 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøles på rist.
5
Oppskriften gir 10 hamburgerbrød. TIPS: serveres med Berit Nordstrands kjøttrike karbonader helt uten nitritt og kunstige tilsetningsstoff. Gjerne med litt aioli, ertepuré av grønne erter, litt stekt sopp, salat og spirer.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Toril
Rapportere

Høres veldig godt ut, men jeg tåler ikke melk, hva anbefaler du i steden for?