Hamburgerrygg med grønnkålsalat

Appelsinglasert hamburgerrygg © Skovdal og Skovdal/ Alt om mat

Slik gjør du:

Kjøp ferdigkokt eller kok selv som her.
1
Legg hamburgerryggen i en stor kasserolle (hvis den er pakket i netting, la den være på), hell over vann så den så vidt er dekket, og kok langsomt opp. La den småkoke under lokk i ca. 30 min. Skum av når det trengs. Skru av varmen, trekk i ca. 15 min.
2
Sett ovnen på 225°. Fjern hyssing av hamburgerryggen, og legg den over i en ildfast form. Rør sammen sennep, honning, appelsinsaft og appelsinskall og hell det over hele hamburgerryggen. Glaser hamburgerryggen i ca. 10 min. til den er blitt brun.

Salat:

1
Bland grønnkål, strimlet radicchiosalat og granateplekjerner. Skrell appelsinene, fjern det hvite, og skjær ut pene båter mellom hinnene.
2
Fjern kjernehuset og skjær eplet i tynne båter, og legg dem i en marinade av sennep, olje og hvitvins- eddik smakt til med salt og pepper. Bland grønnkålsalaten med appelsinbåtene og eplene, hell over resten av marinaden, bland og la det trekke.
3
Server hamburgerryggen i skiver med salaten.

Kommentar

Bli den første til å kommentere