Hasselnøttkjeks med kirsebær

Julekjeks med kirsebær © Fru Timian
Jul

Slik lager du hasselnøttkjeks med kirsebærfyll:

1
Sett stekeovnen på 150 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
2
Smøret du skal bruke til kjeksene, skal være nesten kjøleskapskaldt. Ta det derfor ut 10–15 minutter før du starter med resten av deiglagingen.
3
Rist nøttene i stekeovnen i 8–10 minutter til de begynner å bli brunflekkete. Ha dem i en food processor og kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete, nesten så fint som mel.
4
Ha nøttene i en miksebolle sammen med det tørre og bland det sammen.
5
Del smøret opp i små terninger og tilsett terningene mens mikseren går på medium hastighet.
6
Ha i egget (bruk to hvis de er små) og visp det til smøret er godt inkorporert i deigen og du merker at den har skiftet konsistens og blitt til en fin deig.
7
Del deigen i to, pakk hver del inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 2 timer.
8
Kjevle ut deigen mellom plastfolie til den er ca. 4–5 mm tykk. Løft på plastfolien innimellom, snu den noen ganger og dryss på mer hvetemel dersom det er nødvendig.
9
Stikk ut sirkler på ca. 6 cm i diameter og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med den andre deigklumpen. Rull sammen deigresten og kjevle dem ut på nytt.
10
For den andre deigklumpen stikker du først ut like store sirkler, for så å stikke ut mindre sirkler inni der igjen. Den lille deigen i midten kan du enten kjevle ut på nytt eller steke som den er.
11
Sett stekebrettene i kjøleskapet i 20–30 minutter før du steker dem på 175 grader varmluft i 10–12 minutter. Avkjøl kjeksene på en bakerist.
12
Sil kirsebærsyltetøyet for å fjerne klumpene. Kok opp syltetøyet og la det småkoke i 7–10 minutter til det begynner å bli sirupaktig.
13
La det avkjøles litt før du fordeler det på de hele kjeksene. Legg de uthulede over og klem sammen. Dryss litt melis over ved servering. Kjeksene holder seg i en lufttett boks ca. 1 uke. De kan også fryses.

Kommentar

Bli den første til å kommentere