Havregrøt med chiafrø og ingefær

Havregryn er 100 prosent fullkorn, og er fulle av mettende fiber og B-vitaminer som beskytter hjernen. © Christian Stæhr
Sunt

Dagen før:

1
Legg havregrynene i bløt i 5 dl vann kvelden før. Det gir grøten en passe konsistens.
2
Skulle du glemme det, kan du likevel godt lage den neste dag - det trengs bare litt lenger koketid.

Samme dag:

1
Ha vann, havregryn og gurkemeie i en kasserolle, og la blandingen koke opp under omrøring ved middels varme. Koketid for bløtlagte gryn er ca 3 minutter. Ellers tar det ca 5 minutter, alt etter hvilken konsistens du vil ha på grøten.
2
Ha i salt og olivenolje og rør godt. Har du tid, kan du ta kasserollen av varmen og la grøten stå under lokk i noen minutter.
3
Server grøten med kald havremelk, chiafrø og nyrevet ingefær etter smak.