Helgrillet meksikansk kylling med mangosalat

Frisk frukt passer godt sammen med spicy grillet kylling. © Charlie Drevstam/Allt om mat

Klargjøring av grillen:

1
Bruk helst en kulegrill eller en gassgrill med lokk her. Varmen skal være middels til meget høy. Det er viktig at grillkullet består av et jevnt lag.

Slik lager du adobopasta til marinade:

Adobo er en betegnelse for marinade til kjøtt og er mye brukt både i Spania og Mexico.
1
Skrell og press hvitløken, og bland den med eddik og krydder.
2
Skjær kyllingene langs ryggen og brett dem ut. Smør dem inn i med krydderpastaen på begge sider.
3
La grillkullet brenne ned til det har fått en hvit overflate. Steng lokket og sjekk at temperaturen er rundt 200°. Steng ventilen i bunnen, men la den være åpen i lokket.
4
Legg kyllingene med skinnsiden ned over den direkte varmen. Beregn ca. 1 times grilling i alt.
5
Varmen kommer etter hvert til å synke, så åpne spjeldet i bunnen hvis den synker under 150°.
6
Snu kyllingene etter ca. 20 min. Kyllingene er ferdig når kjernetemperaturen i den tykkeste delen er 70°.
7
La kyllingene hvile i 5-10 min. under aluminiumsfolie. Del dem i bryst- og lårstykker og server med mango- og tomatsalat.

Slik lager du salaten:

1
Skjær agurken i store biter.
2
Fjern kjernen i mangoen, skrell og skjær fruktkjøttet i store biter.
3
Skjær tomatene i båter. Skrell og skjær løken i tynne ringer.
4
Skjær limefruktene i to og press ut saften. Bland grønnsaker og frukt med limesaft og smak til med salt.
5
Riv bladene av korianderen, og dryss dem og cashewnøtter over salaten.

Kommentar

Bli den første til å kommentere