Helstekt kalvefilet med polenta og blomkål

Helstekt kalvefilet med polenta og blomkål © Magnus Skoglöf/Allt om mat

Slik lager du helstekt kalvefilet:

1
Sett ovnen på 125°. Skjær sener og hinner fra kalvekjøttet. Krydre det med salt og pepper. Stek kjøttet i olje sammen med knuste hvitløksfedd. Ha i smøret og øs godt over kjøttet. Legg deretter kjøttet over i en ildfast form, sett i et steketermometer og stek i ovnen til kjøttet har fått en kjernetemperatur på ca. 56°, det bør ta ca. 25 min.
2
Spar på stekesjyen i pannen. Når kjøttet er ferdig, skru opp ovnsvarmen til 275°.

Blomkål:

1
Skjær blomkålen i små buketter. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form og bland dem med olje og salt. Stek i ovnen i ca. 15 min. til blomkålen har fått farge.
2
Skjær tomatene i terninger og stek dem noen minutter i pannen i stekesjyen fra kjøttet. Ha deretter i balsamicoeddik og sjyen fra kjøttet i den ildfaste formen, bland godt og kok litt inn.

Polenta:

1
Kok opp vann, fløte og fond i en kasserolle. Visp nedi polentaen. Kok opp og la det småkoke i ca 15 min. under omrøring. Krydre med sitronskall, salt og pepper.
2
Skjær kjøttet i skiver og legg det opp på tallerkener sammen med polenta, blomkål og tomatsjy. Pynt med smørbrødkarse og revet sitronskall.

Kommentar

Bli den første til å kommentere