Helstekt kylling fylt med urter og sitronrisotto

Helstekt kylling fylt med urter og sitronrisotto © Anders Schønnemann

Slik lager du helstekt kylling fylt med urter og sitronrisotto

1
Sett ovnen på 225°.
2
Tørk kyllingen forsiktig, og fyll den med urter. Legg den i en ildfast form, og dryss over salt og pepper. Stek kyllingen midt i ovnen i ca. 1 time.
3
For å se om kyllingen er ferdig kan du vri litt på det ytterste av lårbenet. Hvis benet løsner lett fra kjøttet, er den gjennomstekt.
4
Hvis ikke, gi den 10-15 min. mer. Begynner kyllingen å bli for mørk, dekk med aluminiumsfolie.
5
Finhakk løk, og fres i smør i en gryte. Tilsett ris, og fres videre, uten at det får farge.
6
Hell vin i gryten, og rør rundt. Når vinen er absorbert av risen, helles et par dl buljong i gryten, og du rører rundt.
7
La buljongen absorberes av risen. Gjenta et par ganger, til alt buljongen er kokt inn, og risottoen er myk og kremet.
8
Riv osten, og rør inn, til den er smeltet. Riv det gule skallet på sitronen fint, og rør inn.
9
Smak til med salt og pepper.
10
Servér risottoen med et dryss kjørvel, kylling, sky og snittede sukkererter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere