Helstekt kylling med estragon

Helstekt kylling med bakte grønnsaker og estragon © Per Ranung

Slik lager du helstekt kylling

1
Sett ovnen på 200°
2
Bland alle ingrediensene sammen til kryddersmør.
3
Løsne skinnet på kyllingen og ha kryddersmør under.
4
Bind kyllingen opp og legg den på et stekebrett. La den steke i ovnen i ca. 1 time til den er gjennomstekt. Ta kyllingen ut og la den hvile.
5
Skrubb potetene og legg dem på et stekebrett. Sett dem i ovnen i 30 min.
6
Knekk den nederste del av aspargesen av og skjær den i store biter.
7
Skrell og kutt løk i mindre biter.
8
Bland grønnsakene med potetene når det er 5 min igjen av steketiden.

Estragonsaus

1
Skrell og hakk løk og estragon, og stek det i olje i ca. 3 min.
2
Tilsett vin, vann og hønsefond og la det koke uten lokk i 5 min. Tilsett fløte og la det koke i 10 min.
3
Ha litt yoghurt i, og blend sausen jevn med en stavmikser. Krydre med salt og pepper.
4
Rør maizenne ut i litt kaldt, ha det i sausen og la det koke.
5
Skjær kyllingen i mindre stykker og server med grønnsaker og estragonsaus til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere