Himmelsk marengskake til 17. mai

Marengslykke i tre lag! © Kristine Ilstad

Slik gjør du det:

1
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs. Vend eddiken forsiktig inn i marengsen.
2
Dekk 2 stekeplater med bakepapir. Tegn 3 sirkler på bakepapiret i størrelsene 24, 18 og 15 cm.
3
Smør marengsen ut innenfor sirklene så du får 3 marengskaker. Dryss over mandelflak.
4
Sett begge stekeplatene inn i ovnen og stek marengsbunnene på varmluft ved 150 °C i 1 time. Skru av varmen på ovnen og la marengsbunnene bli værende i ovnen i 1 time til og tørke i ettervarmen. Ta marengsbunnene ut av ovnen og la dem bli helt kalde.
5
Før servering settes marengsbunnene sammen, med pisket krem og friske bær mellom lagene. Sikt over melis til pynt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere