Hjemmelagde fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker er best! © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med krydder og potetmel til en smidig fiskefarse.
2
Spe med melk, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.
3
Form farsen til fiskekaker med en spiseskje som er dyppet i vann, slik at farsen slipper skjeen. Brun kakene på middels varme i en stekepanne, hvor du trykker dem litt flate med skjeen. Skru ned temperaturen i pannen og la kakene steke på svak varme i omkring 10 minutter. Snu dem et par ganger underveis.
4
Server fiskekakene sammen med kokt byggryn (ca 0,5 dl pr. porsj.), rødbete råkost og yoghurtdressing.

Rødbete råkost

1
Du trenger: rødbeter appelsin olivenolje litt havsalt litt valnøtter
2
Riv betene grovt på et rivjern, prøv å sil av litt av juicen. Press over litt appelsinsaft og noen dråper olivenolje samt litt fint revet appelsinskall.
3
Smak til med litt salt. Rist litt valnøtter i en tørr panne og dryss over rett før servering.

Yoghurtdressing

1
Du trenger: Gresk yoghurt naturell agurk litt stangselleri sitron fersk dill havsalt Sjekk her for Berits oppskrift på råkostsalat! https://www.beritnordstrand.no/hjemmelaget-fiskekaker/
2
Renn av yoghurten i et kaffefilter slik at den blir «tørr», riv litt agurk og finkutt litt stangselleri og bland dette sammen med yoghurten.
3
Tilsett masse kuttet dill, og sitronsaft. Smak til med litt salt og eventuelt noen dråper god olje.

Kommentar

Bli den første til å kommentere