Hjemmelagde hamburgerbrød

Lag dine egne hamburgerbrød - mye bedre enn de fra butikken! © Synøve Dreyer

Slik lager du hamburgerbrød:

1
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melk og vann og varm opp til fingervarmt (37 °C).
2
Ha hvetemel, gjær, sukker og salt i en bakebolle, tilsett smør- og melkeblandingen samt egg, og elt sammen til en smidig deig, ca. 5 min. i maskin eller 10 min. for hånd.
3
La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 min.
4
Del deigen i 16 emner til slidersbrød/8 til pølsebrød. Trill runde boller til slidersbrød, gjør det samme til pølsebrød, men trill dem deretter til pølser og trykk dem litt ned. Plasser på stekebrett kledd med bakepapir.
5
Pensle med sammenpisket egg (vann for pølsebrød), dryss over sesamfrø/røkt paprikapulver.
6
Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min. til overflaten er gyllen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere