Hjemmelaget granola med kokos

Lag din egen, knasende sprø granola, og unngå det "usynlige" sukkeret! © Gyldendal forlag

Slik gjør du:

Helt kokos-granola
1
Forvarm stekeovnen til 120 grader, og dekk en stekeplate med bakepapir. Bland alle ingredienser og fordel dem i et jevnt lag på stekeplaten.
2
Ønsker du en sunnest mulig granola, kan du aktivere nøttene i en skål vann over natten, grovhakket.
3
Stek granolaen i 15-20 minutter, til den er gyllenbrun. Vend på massen halvveis i steketiden. Jeg liker å steke min granola til den er ganske mørk – jo mørkere, desto sprøere.
4
Ta granolaen ut av ovnen, og la den avkjøles. Spis mens den fortsatt er sprø.
5
Variasjon: Du kan gjerne ha havregryn i granolaen. Ha 5 dl i bollen sammen med de andre ingrediensene, og tilsett litt mer olje og sirup.

TIPS:

1
Du kan velge om du vil ha rismaltsirup i denne oppskriften, eller å utelate søtningsmidler helt. Lag gjerne halve porsjonen med sirup og halve uten, og se hva du liker best.

Kommentar

Bli den første til å kommentere