Hjemmelaget kalveleverpostei

Lag gjerne kalveleverposteien i forveien og frys den ned uten å steke den først. © Skovdal og Skovdal/ Alt om mat

Slik gjør du:

1
Skrell potetene, og kok dem myke i lettsaltet vann. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre.
2
Sett ovnen på 175°.
3
Hakk leveren i en kjøkkenmaskin sammen med løken.
4
Ha i poteter, hakket kalvekjøtt, melk og egg, og kjør i maskinen til potetene er blitt helt most.
5
Krydre posteien med allehånde, salt og pepper, og ha den over i en smurt ildfast form. Når den skal stekes, sett formen i en langpanne med kokende vann i bunnen. Stek leverposteien i vannbad i ca. 45 min.

Tilbehør:

1
Skjær soppen i biter og stek dem gylne i litt smør. Krydre med salt og pepper, og legg dem over den varme leverposteien. Server med godt brød.

TIPS:

1
Lag gjerne kalveleverposteien i forveien og frys den ned uten å steke den først. Da er det bare å tine den opp og sette den i ovnen den dagen den skal serveres, da smaker den mye bedre. Hvis du steker den før den fryses, har den en tendens til å smuldre opp og bli tørr.

Kommentar

Bli den første til å kommentere