Hjemmelaget yoghurt

Du kan naturligvis også bruke melk som ikke er økologisk. © Getty Images

Slik gjør du:

1
Får du ikke alltid tak i økologisk yoghurt naturell i butikken? Eller er forbruket så stort at det blir en liten utgift hver måned? Lag din egen! Du kan naturligvis også bruke melk som ikke er økologisk.
2
Varm forsiktig opp melken i en kjele til den er håndlunken (cirka 40 grader)
3
Rør varsomt inn yoghurt, rør rolig rundt til alle klumper er rørt ut i melken.
4
La kjelen bli stående med lokk på komfyren over natten. Den skal da ha tyknet. Er du sikker på at du har en stekeovn med nøyaktig termostat, kan du godt la den stå over natten i denne, på 38-40˚C. Et annet tips er å sette yoghurten på badet eller i nærheten av varmtvannsberederen.
5
Når yoghurten er klar kan du ta den over i mindre beholdere, og oppbevare den i kjøleskapet.

TIPS:

1
Hvis tykningen ikke er helt god, kan du gi den litt forsiktig oppvarming mens du rører sakte rundt. Temperaturen må ikke gå over 45 grader. La blandingen stå noen timer til, så blir den fin yoghurt.
2
Dersom du passer på å alltid la det være igjen litt yoghurt, trenger du i prinsippet aldri å kjøpe ny yoghurt i butikken. Husk å bruke naturell yoghurt som ikke er søtet og heller ikke tilsatt fortykningsmiddel, for eksempel Lindahls gresk yoghurt.