Honningglasert laks med bønnesalat

Den milde laksen kler en søtsterk glasering av honning og sennep. © Per Ranung
Sunt

Slik gjør du:

1
Skjær laksefileten i fire porsjonsstykker. Sett ovnen på 175 °C. Bland honning, sennep, sitronskall, sitronsaft og 1 ts salt. Legg laksen i en ildfast form og fordel honningblandingen over. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.
2
Hev temperaturen til 250 °C grill og grill laksen i ca. 3 min. til den har fått fin farge.
3
Skrell og strimle løken. Stek den i smør i en stor stekepanne i ca. 2 min. på rett over middels varme.
4
Skyll bønnene raskt i et dørslag. Ha avrente bønner i stekepannen og la dem steke under omrøring i ca. 2 min.
5
Vend inn spinaten. Krydre med 1/2 ts salt og pepper og la alt steke i ca. 1 min.
6
Server den varme bønnesalaten med grillet laks og stekesjy fra formen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere