Honningkakehjerter fra Christiansfeld

Byen Christiansfeld ligger sør på Jylland, og har helt siden 1783 vært berømt for sine spesielle honningkaker. © skovdal.dk/Spis Bedre

Dag 1:

1
Smelt smør og honning i en kasserolle, og la det kjølne litt.
2
Visp eggene ned i den lunkne honningblandingen, ett av gangen. Rør ut natron i vannet, og rør det ned i blandingen. Bland kanel, kardemomme, appelsinskall og hvetemel, og ha det i honningblandingen. Bland deigen godt sammen, og la den hvile til neste dag.

Dag 2:

1
Sett stekeovnen på 200°.
2
Kjevle deigen ut til en tykkelse på ca. ½ cm, og stikk ut hjerter. Legg dem over på en bakeplate dekket med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i 8-10 min.
3
Avkjøl kakene på rist. Pynt dem med melisglasur, smeltet sjokolade eller annet du kan finne på.

TIPS:

Oppevaring
1
Oppbevar kakene i en kakeboks. Hjertene blir myke etter noen dager.

Kommentar

Bli den første til å kommentere