Horn med marsipanfyll

Fylte, søte horn av gjærdeig. © skovdal.dk/Spis Bedre

Slik lager du deigen:

1
Rør ut gjæren i lunken melk i en bakebolle, og ha i salt, sukker og egg. Smuldre smøret med halvparten av melet, og rør det ned i gjærblandingen.
2
Ha i resten av melet litt av gangen, og elt deigen godt sammen. La den heve seg i 30 min. på et lunt sted, dekk bollen med plastfolie.

Fyll:

1
Miks sammen smør, sukker og marsipan til du har fått en bløt krem.
2
Elt sammen deigen, og kjevle den ut til en stor sirkel. Del den i 12 like store "kakestykker". Fordel smørkremen på de 12 delene.
3
Dryss over sukat og appelsin, og rull dem sammen enkeltvis, begynn i den brede enden. Legg dem over på et bakeplate dekket med bakepapir, form dem til horn og pensle med vispet egg.

Pynt:

1
Dryss over en blanding av hakkete mandler og perlesukker, og sett hornene til etterheving på et lunt sted i 30 min.
2
Stek hornene i 12-14 min. Spis dem gjerne lunkne og rett fra ovnen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere